Jannick de Jong 3e tijdens eerste Grand Prix in het Duitse Mühldorf.

Afgelopen zondag werd de eerste Grand Prix van 2016 verreden in het Duitse Mühldorf.

De eerste punten zijn verdeeld en een eerste podiumplek voor huidig wereldkampioen Jannick de Jong is binnen! Erik Riss de wereldkampioen van 2014 wist deze Grand Prix op zijn naam te schrijven. Daarnaast was er een prima prestatie voor wildcard rijder Martin Smolinski die als tweede wist te finishen.

Jannick de Jong begon de dag zeer goed door de eerste 4 heats te winnen. Ondanks een crash in de 5de heat plaatste hij zich toch voor de semi finale en vervolgens ook nog voor de finale. Na een slechte start in de finale wist Jannick toch nog een mooie 3de plek te behalen. Het was meteen duidelijk dat Jannick zijn titel als wereldkampioen wil prolongeren.
De tweede Nederlander binnen de WK Grand Prix series is Theo Pijper. Theo behaalde een achtste plek.

Het beloofd ook in Eenrum een spannende dag te worden zondag 21 augustus.