Jannick de Jong wint ook de tweede GP in Marmande

Grand Prix 2 WK Langbaan Solo Marmande 2014

Ook de tweede Grand Prix om het WK Langbaanracen Solo 2014 is gewonnen door Jannick de Jong uit het Friese Gorredijk en hij neemt daarmee meteen de leiding over in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Een unieke prestatie in de geschiedenis van de Nederlandse baansport!

Huidig en viervoudig wereldkampioen Joonas Kylmakorpi uit Finland beleefde een zeer slechte dag vanwege technische problemen aan zijn beide motoren en werd slechts tiende en valt terug naar de vierde plaats in de tussenstand.

Op de bijzondere ‘driehoeks-grasbaan’ in het Zuid-Franse Marmande (bij Bordeaux) stonden drie Nederlanders aan de start. Naast uiteraard de beide vaste deelnemers Jannick de Jong en Dirk Fabriek (Stadskanaal) ook Theo Pijper (Nederlands enige full-prof speedway-coureur rijdend voor Edinburgh Monarchs) die door de FIM (de wereldmotorsportbond) een wild-card toegewezen had gekregen.

Na de geweldige overwinning van GP1 van De Jong in het Duitse Herxheim voor bijna zeventienduizend toeschouwers wist de vice-wereldkampioen langbaan van 2013 (tevens Europees kampioen Grasbaanracen 2013 én 2014, Nederlands kampioen Grasbaan 2013 en huidig wereldkampioen met het Nederlands langbaan-team) ook in Frankrijk iedereen voor te blijven. De Duitse coureurs Stephan Katt en Erik Riss werden tweede en derde, van de jonge WK-debutant Riss wederom een opvallende prestatie van ongetwijfeld één van de grootste baansport-talenten van de laatste jaren.

Dirk Fabriek herstelde zich prima van de teleurstellende GP1 (wegens technische problemen toen) en werd vandaag zesde, hij kwam net een puntje tekort voor het bereiken van de A-finale vandaag, met de aantekening dat hij in zijn eerste heat onderuit werd gereden door een andere coureur.
Theo Pijper eindigde als achtste, ook een keurige prestatie.

Grote verliezer was ongetwijfeld Joonas Kylmakorpi, de in Zweden woonachtige Fin wist slechts acht punten te scoren met als resultaat slechts een tiende plek voor de speedwayprofessional. Machine problemen aan beide motoren waren de oorzaak en hij moest de hele wedstrijd rijden op de motoren van Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, die vandaag in het internationale bijprogramma reed.

Deze GP had overigens op de zondag verreden moeten worden, maar door hevige regenbuien was de wedstrijd naar de maandag verplaatst.

GP3 WK Langbaan Solo op 17/08/14 in Eenrum, Nederland

De derde GP zal plaatsvinden in Nederland, op één van de snelste en mooiste grasbanen in Europa: de 625-lange high-speed grasbaan in het Groningse Eenrum, dat voor veel coureurs tot één van hun lievelingsbanen behoort dus dat belooft absoluut vuurwerk en spektakel op 17 augustus.

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina