5 juli - Avond toerrit vertrek 19:00 uur

21 t/m 23 juni - Toerrit motorweekend vertrek 9:30, bestemming volgt

8 september - Toerrit

29 september - Toerrit 13:00 uur, vanaf 18:00 uur BBQ bij het clubhuis,      nadere gegevens volgen. 

OPRICHTING.

In 1947, het oprichtingsjaar van de Motorclub, werd op 27 augustus een toertocht georganiseerd waaraan 13 motoren en 4 auto's aan mee deden. Onder leiding van de toenmalige arts Dr. Posthumus werd er om 6.00 uur s' morgens gestart voor een tocht van 450 km. S' avonds om 24.00 uur was iedereen er weer. Op 20 september werd er ook een zogenaamde “knobelrit” gehouden waaraan 19 motoren en 6 auto's aan deelnamen. De toer rit van 11 oktober ging vanwege het slechte weer niet door.


Vanaf het begin organiseerde de Motorclub dus meerdere toertochten per jaar, variërend van korte toertochten in de directe omgeving (knobelritten) tot meerdaagse busreizen naar het buitenland. In 1960 werd bijv. een bezoek gebracht aan de Volkswagen fabriek in Wolfsburg. Verder werden in de zeventiger jaren tochten naar Zwitserland, de Ardennen, Oostenrijk en Italie gemaakt. Van 1960 tot en met 1978 werden er elk jaar tochten naar Duitsland gemaakt. Na het overlijden van Dhr. Prenger in 1977 werden de buitenlandse reizen stopgezet, aangezien er geen opvolger werd gevonden die de reizen zou moeten uitzetten. Een speciale 'sportcommissie' organiseerde in de zestiger jaren en begin van de zeventiger jaren oriëntering wedstrijden, die verreden werden in competitieverband. Deze toertochten varieerden van de gewone ritten, tot tochten naar Duitsland, nachtritten, wildritten en knobelritten. In de tachtiger jaren werden tot wel twintig ritten per jaar georganiseerd. De MCE werd in die tijd vaak gevraagd om ook voor verenigingen in omliggende dorpen toertochten te organiseren.

De huidige toerclub is in 1994 opgericht.


Enno Nauta, een toertocht rijder die toertochten reed door heel Nederland, vroeg aan Harry Wit of de MCE geen toerclub op kon richten, om samen toertochten te rijden of om toertochten te organiseren. Het toenmalige bestuur van de MCE vond dit een goed plan.
Op 22 februari 1994 was er een oprichtingsvergadering in café De Pool in Eenrum. Aanwezig waren die leden van de MCE die in het bezit waren van een motor en mensen die de oproep in de Ommelander en de Hoogelandster hadden gelezen. De opkomst was zo groot dat De Pool bijna te klein was. De club kreeg er deze avond 30 nieuwe leden bij. De nieuwe toerclub was deze avond een feit.
De eerste toercommissie-leden waren Piet Stuive, Leutje Jan en namens het bestuur Harry Wit.
De eerste tocht naar Midden Veluwe was echter geen succes. De regen viel bij bakken uit de hemel. Bij Assen zijn de rijders omgekeerd omdat doorrijden onverantwoord was.
De eerste jaren werden er 2 a 3 toertochten georganiseerd. Vanaf 1998 kwam daar een meerdaagse bij, evenals in september een korte toertocht afgesloten met een gezellige barbecue.

De toercommissie bestaat uit: Gerhard Bulthuis, Sander Vos, Marchel Bulthuis, Anko Haan, Lieuwe de Jong, Jan Mooiweer en Geert Mennes namens het bestuur.
 
Wilt u meer informatie over onze toerclub dan kunt u contact opnemen via

info@mceenrum.nl

 

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina