Motorclub Eenrum & Omstreken onderscheiden met Baansport Trofee 2009

 

Motorclub Eenrum & Omstreken (MCE) heeft op zondag 10 januari tijdens het jaarlijkse KNMV Kampioensgala op Sportcentrum Papendal een bijzondere onderscheiding mogen ontvangen: de Baansport Trofee 2009.

 

De Baansport Trofee wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor deze bijzondere vorm van motorsport (grasbaan, langbaan, speedway, ijsrace).

 

De Motor Club Eenrum kreeg deze onderscheiding als organisator van internationale gras- en langbaanraces op het hoogste niveau, waaronder het Wereldkampioenschap Langbaan voor Landenteams in 2009.

 

Het bestuur van de KNMV heeft besloten om de inzet en professionaliteit van de MC Eenrum & Omstreken te belonen met het toekennen van de Baansporttrofee 2009.

 

Dat de MCE deze onderscheiding heeft gekregen is bijzonder, normaal gesproken gaat deze trofee naar een coureur of zijspancombinatie, Motorclub Eenrum is de tweede organisatie in de geschiedenis die deze prijs in ontvangst mocht nemen.

 

De Baansport Trofee wordt sinds 1980 in principe ieder jaar uitgereikt. Bekende namen die deze trofee eerder mochten ontvangen zijn bijvoorbeeld Frits Koning, Harm Horstede, Roelof Thijs, Hennie Kroeze, Tjalle Reitsma, Uppie Bos, Team Matthijssen en Dirk Fabriek.

 

 

** Einde Persbericht **

 

 

 

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina