EVLS deelnemerslijst 2014

Op de zaterdag vindt, na het succes van vorig jaar, weer de Finales van de European Veteran Longtrack Series plaats. De EVLS bestaat uit rijders die in het verleden furore hebben gemaakt op de Europese gras- en

langbanen. Deze groep van bijna 40 coureurs rijden uiteraard op special-machines (die qua vermogen op zich weinig onderdoen voor de machines van de huidige coureurs) en zijn onderverdeeld in een 2-klepper en 4-klepper klasse. De coureurs komen uit tien landen: Duitsland, Engeland, Noorwegen, Italië, Tsjechië, Oostenrijk, Finland, Denemarken en uiteraard Nederland. Eenrum is de laatste (en dus de finale-)wedstrijd in de serie van zes races. De EVLS-Serie 2014: Marianske Lazne/CZ (10/5), Mulmshorn/D (14/6), Opende

(21/6), Pardubice/CZ (26/7), Rastede/D (9/8), Eenrum/NL (16/8). Voormalig inwoner van Eenrum Bob Dolman werd al meerdere malen EVLS (4v)-kampioen, de Brit staat op dit moment tweede in de tussenstand op drie punten achter zijn landgenoot Peter Baker. Dolman miste de eerste wedstrijd wegen een gebroken voet. In beide EVLS-klassen meerdere Nederlanders aan de start,o.a. Henk De Haas uit Amersfoort. De toppers van weleer zijn wellicht een paar jaar ouder geworden, maar u zult zien dat de heren het gashendel nog goed weten te vinden, op de Droombaan zullen het dan ook ongetwijfeld spannende races worden.

EVLS rijderslijst Eenrum, Zaterdag 16 augustus:

2 VALVE
Hartmut Ernst D
Franz Greisel D
Keith Snelling GB
Kevin Teager GB
Bill Haynes GB
Jan Hamers NL
John Wheatley GB...
Tom Blackwood GB
Roy Gomm GB
Geoff Urben GB
Knut Olsen N

4 VALVE
Bob Dolman GB
Paul Evitts GB
John Hartley GB
Gerd Maurer D
Steen Larsen DK
Francesco Barbetta ITA
Arne Andersen DK
John Freeman GB
Andreas Blache D
Wim de Haas NL
Peter Baker GB
Graeme Brown GB
Bart Uil NL
Johan Last NL

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina