Grand Prix 3 in Eenrum afgelast

 

Grand Prix 3 WK Langbaan Solo Eenrum 2014 na zes heats afgelast

 

 

 

Helaas is de Grand Prix Langbaan van Eenrum gestaakt na zes verreden heats. De regen maakte het onmogelijk om deze GP verder doorgang te laden vinden. De training en de eerste vijf heats werden nog onder goede weersomstandigheden en op een goede baan verreden, maar tijdens de zesde heat begon het te regenen. Met man en macht is nog geprobeerd om de baan opnieuw te prepareren maar na een volgende zware langdurige regenbui stond de baan deels onder water.

 

De GP begon nog veelbelovend met een fantastisch duel tussen Jannick de Jong (leider in de tussenstand) en Erik Riss (tweede in de tussenstand) waarin De Jong na een prachtige, spectaculaire actie Riss wist in te halen. De Jong won ook zijn tweede serie en daarmee leek hij op zich naar een uitstekend resultaat in deze derde GP, nadat hij de eerste twee GP’s in Duitsland en Frankrijk reeds op zijn naam had gezet. Na twee blokken van drie series hadden, naast De Jong en Riss, ook Stephan Katt en Theo Pijper veel punten gescoord. Dirk Fabriek was niet fit (grieperig) maar zat er zeker ook goed bij. De grote verrassing van de dag leek echter Cameron Woodward te worden. De Australier behoort tot de beste full professional speedwayers van Down Under en hij leek zich helemaal thuis te voelen op de snelle, ruime baan. De Aussie werd in zijn eerste heat tweede en in zijn tweede heat eerste. Het leek dus een spannende GP te worden met mogelijk één of meer grote verrassingen maar de regen begon tijdens de zesde heat in te zetten.

 

 

 

Ondanks de redelijk ongunstige weersvooruitzichten en dat het in omliggende provincies al had geregend, waren er toch rond 3000 toeschouwers aanwezig en daarmee was de organisatie tevreden.

 

 

 

In principe moet een GP altijd worden verreden en na de regen is er geprobeerd om minimaal nog één complete serie heats te verrijden (totaal negen) want dan kan een officiële uitslag worden opgemaakt. Dat bleek vandaag echter helaas niet mogelijk, dan geldt de regel dat de GP de volgende dag (maandag) of desnoods nog de daaropvolgende dag moet worden verreden maar gezien de weersberichten en de natte baan is besloten om de GP in het geheel af te gelasten, dus zonder officiële uitslag. In de praktijk betekent dit feitelijk dat de GP van Nederland als niet verreden wordt beschouwd en geldt er dus geen officiële eindstand. Ook de ONK Zijspannen en de NK Shorttrack kwamen allemaal eenmaal in actie, ook voor hen geldt helaas geen officiële uitslag.

 

 

 

Het was de tweede keer in de historie van de Grasbaanraces in Eenrum (sinds 1958 vinden er Internationale Grasbaanraces cq. Langbaanraces plaats in het Noord-Groninger dorp) dat de wedstrijd tussentijds is gestaakt wegen regen (de vorige keer was in de jaren negentig).

 

 

 

MCE wil nadrukkelijk alle opgekomen publiek, sponsoren en media bedanken voor de grote opkomst gezien de omstandigheden en uiteraard alle vrijwilligers voor hun trouwe, prima inzet.

 

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina