Contract ondertekening in Eenrum op 21 augustus.

 

 

PERSBERICHT

 

Heerenveen, 8 juli 2016

 

 

IJSSPEEDWAY WELKOM IN IJSSTADION THIALF IN HEERENVEEN

 

 

Als het aan Thialf en de Motorclub Assen en Omstreken ligt worden de komende drie jaar de ijsspeedway-wedstrijden in Heerenveen verreden.

 

Thialf BV en de Motorclub Assen e.o. zijn dat overeengekomen. Het IJsstadion Thialf is op zoek naar verbreding van haar activiteiten na het voltooien van de grote verbouwing die deze zomer zal worden afgerond.

 

De Motorclub Assen en Omstreken was opzoek naar een alternatieve locatie voor de tijd dat Assen, na de sluiting van de ijsbaan in De Bonte Wever, geen alternatieve baan heeft. Thialf is met 12.500 plaatsen voor toeschouwers en met haar overige accommodatie voor grote evenementen uitermate geschikt om dit Wereldkampioenschap te ontvangen. De Motorclub Assen e.o. is blij om na 45 jaar in Assen te hebben georganiseerd in deze schaatstempel onderdak te vinden.

 

Partijen sluiten voor de jaren 2017 tot en met 2019 een contract om gezamenlijk de organisatie op te pakken. De Stichting IJsspeedway Assen zal de uitvoering op zich nemen.

 

Half augustus zal de baan door de FIM (Federation International Motorcycliste) worden gekeurd. Voor 2017 staat de datum van 31 maart tot en met 2 april op de kalender.

 

Op 21 augustus tijdens de WK Longtrack in Eenrum wordt het contract officieel ondertekend. IJsspeedway fenomeen Roelof Thijs zegt daarover: Ik ben er stil van, geweldig nieuws voor alle ijsspeedwayers, rijders, helpers en publiek. Op 31 maart 2017 met zijn allen naar Heerenveen! Ik heb de prijs voor de beste rijder in de Roelof Thijs Bokaal al klaar staan.

 

Rintje Ritsma over de komst van de ijsspeedway gladiatoren naar Thialf, "Schaatsen en de motorsport zijn twee activiteiten die mij zeer dierbaar zijn. Ik ben verheugd dat Thialf dit mooie evenement naar Friesland heeft weten te halen. Ik zal dan ook zeker als ambassadeur maar ook als fan bij dit evenement aanwezig zijn."

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina