Nederland 3de tijdens WK Langbaan voor teams

 

Nederland is tijdens de FIM World Championship Longtrack for teams derde geworden achter een sterk rijdend Duitsland en Frankrijk.

 

Nederland heeft afgelopen zondag, 24 september, de WK Langbaan Teams titel in Roden helaas niet weten te kunnen prolongeren, maar moest de titel afstaan aan onze oosterburen.

Duitsland wist hierdoor voor de achtste keer het kampioenschap te winnen. Frankrijk wist de tweede plek te veroveren nadat ze vorig jaar nog teleurstellend laatste werden in Marianske Lazne.

Het werd bij voorbaat al een moeilijk verhaal door een bijzonder sterke startlijst. Het Duitse team kwam uitstekend uit de voeten op de langbaan van Roden, al was het nog even spannend of Martin Smolinski wel zou aantreden. Smolinski reed op de zaterdagavond nog in Stockholm en kwam door een vertraagde vlucht pas om half twee aan in Roden, net op tijd voor de start van de wedstrijd.

De ervaren langbaan rijder Stephan Katt kwam overigens niet in actie, en liet zich tijdens alle heats vervangen door de speedway junior Lukas Fienhage.

 

Nederland reed een prima wedstrijd maar kon helaas niet opboksen tegen de Duitsers en de Fransen. Romano Hummel wist ondanks een diskwalificatie de meeste punten van het team te scoren, reserverijder Dave Meijerink kwam helaas niet in de baan.

 

Dirk Fabriek reed zijn allerlaatste rondes in Roden, en kreeg in de laatste heat nog een puntje geschonken van Theo Pijper nadat de speedway prof Fabriek eerder nog wist in te halen.

 

Voor de vierde en vijfde plek in de eindstand scoorden Tsjechië en Zweden beide 43 punten, maar in het onderlinge resultaat waren de Tsjechen sterker. Josef Franc wist voornamelijk voor Tsjechië de meeste punten te scoren, en kreeg hiervoor tijdens de prijsuitreiking de Gouden Helm als topscoorder van de wedstrijd.

De Zweden reden een opvallend sterke en constante wedstrijd, en we gaan in de komende jaren nog veel van de Zweden horen is onze verwachting.

 

Tekst en foto door: www.baansportfansite.nl (klik op de link voor meer foto's van het WK teams in Roden)

Terug in de tijd: WK Teams 2009 - Eenrum

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina