Terugblik | Smolinski wint eerste WK Grand Prix in Herxheim

Vaste wildcard deelnemer Martin Smolinski heeft op 10 mei in Herxheim de eerste FIM WK Langbaan finale van het seizoen gewonnen.

 

 

 

 

  

Smolinski wist zeven keer met overmacht de leiding te pakken tijdens de heats, maar viel hier ook een keer uit met een gebroken belt en verloor een keer zijn demper. Acht punten verspeelde Smolinski hiermee, en hierdoor staat een andere wildcard deelnemer, Dimitri Berge, nu aan de leiding in het kampioenschap.

 

Berge werd net als Smolinski afgelopen november als wildcard toegevoegd aan het deelnemersveld van de WK finales van dit seizoen. Tijdens de heats ging het ook voornamelijk tussen deze beide kemphanen die net een stapje sneller lijken als de rest.

Erg verassend zagen we Bernd Diener als dolgelukkige derde op het podium. De 58-jarige Diener wist zich afgelopen seizoen tijdens de challenge te plaatsen voor de WK's, en stelde dus zeker niet teleur.

De beide youngsters, Jesse Mustonen en James Shanes, werden vierde en vijfde.

 

Voor onze beide Nederlandse mannen verliep de eerste WK finale niet helemaal gewenst. Romano Hummel werd 11de en mistte dus net de halve finales nadat hij in twee heats puntloos bleef. Dit kwam vanwege door een lekke band, en een valse start. Ook Theo Pijper had beslist een betere start gewenst, hij viel namelijk ook een keer uit en werd 12de in de eindstand.

De Uitslag

FIM WK tussenstand na eerste Grand Prix

Foto's via onderstaande Facebook links

FIM WK Langbaan kalender 2018

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina