Uitslag ronde 3 - Dutch Open Grass Track

Tekst: Baansportfansite

 

Richard Hall heeft gisteravond in Loppersum perfect gebruik gemaakt van het wedstrijdschema door de wedstrijd via de Last chance heat te winnen.

De WK rijder uit Engeland wist zich tijdens de heats niet echt in de punten te scoren, maar won vervolgens de Last chance heat waardoor hij alsnog in de Finale terecht kwam.

Deze finale moest overigens herstart worden na een onschuldige valpartij van Henry van der Steen.

 

Dat Hall de wedstrijd won was zeker verassend, maar er kwam ook nog een beetje geluk bij kijken. De wedstrijd werd namelijk gedomineerd door Romano Hummel die elke heat met overmacht wist te winnen. Hummel kon zich vanzelfsprekend uitstekend vinden met de vernieuwde, verbreedde, kleibaan van Loppersum. In de laatste bocht van de finale ging het echter mis voor de Hoogkerker, en viel hij uit met mechanische pech. Finishen kon hij wel, maar een podium zat er niet meer in.

 

Mark Beishuizen reed een uitstekende wedstrijd en mocht als tweede naar het podium, de derde plek ging naar Paul Hurry.

 

Het schema voor deze tweede Dutch Open wedstrijd werd overigens aangepast vanwege een tekort aan rijders vanwege blessures en andere wedstrijd verplichtingen. Door deze aanpassing ging het aantal rijders van 15 naar 12, maar werd er gestart met zes rijders in de baan, i.p.v. van vijf. Een uitstekende keuze waardoor we veel close racing zagen op de haast speedway baan van Loppersum.

 

Bij de zijspannen was wederom geen enkele ander span opgewassen tegen het duo Matthijssen / Mollema. Alle heats gingen naar het duo, en ook de finale werd gewonnen. Het comeback span van Holstein / van Dijk werd netjes tweede voor Detz / Arling. Voor Detz was het ook een 'comeback' na een voetblessure die hij opliep in Ludinghausen eerder dit jaar. De volgende Dutch Open ronde staat op zondag 29 Juli op de agenda in Noordwolde.

MEER BEELDMATERIAAL VIA WWW.BAANSPORTFANSITE.NL

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina