Dimitri Berge Europees kampioen grasbaanrace 2018

Dimitri Berge en Josef Franc in gevecht voor de overwinning in de finale
Dimitri Berge en Josef Franc in gevecht voor de overwinning in de finale

 

Tekst door: Baansportfansite.nl

 

De finale van het Europees kampioenschap grasbaanracen in Tayac is gisteravond voor titelkanshebber Romano Hummel uitgelopen op een drama. Tijdens de eerste heat ging het gelijk goed mis voor de Hoogkerker, en brak hij zijn been na een crash met Lars Zandvliet. Voor Zandvliet eindigde de wedstrijd ook, hij meldde zich af met een polsblessure.

 

Hummel werd gelijk naar het ziekenhuis van Bordeaux getransporteerd waar de breuk in het bovenbeen werd bevestigd. De Hoogkerker zal vandaag worden geopereerd waarna hij woensdag of donderdag onder medische begeleiding naar Groningen zal worden gebracht. Het seizoen voor Hummel is hiermee zoals het nu lijkt beeindigd.

 

De wedstrijd van gisteren had overigens voor de rest weinig te maken met grasbaanracen. De betonpiste van Tayac, met een lengte van slechts 400 meter, heeft meer weg van een speedway baan en dit zagen we ook terug in de uitslagen. Speedway professional Dimitri Berge won de wedstrijd voor EK Speedway deelnemer Josef Franc, en de Engelse junior Zach Wajtknecht maakte het podium compleet. De rubbersporen in de baan leken aan het eind van de avond meer op een landingsbaan van een vliegveld dan op een graspiste.

 

Henry van der Steen werd zevende in de uitslag na een derde plek in de B finale. Hiervoor ging overigens nog flink wat discussie of van der Steen nou wel of niet gediskwalificeerd zou moeten worden in de laatste heat, dit werd uiteindelijk recht gezet met 2 punten. Mark Beishuizen ging voor een top 10 klassering, maar eindigde uiteindelijk als laatste in de C finale met een 16de plek.

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina