Wat een dag! Dutch Open Grass Track ronde 2 Eenrum

Het sportpark in Eenrum toonde vandaag maar weer eens aan dat het een van de beste circuits van Nederland is. Zowel bij de Solo's en Zijspannen, maar ook de Shorttrack, werd een mooie strijd geleverd. Met bij de Solo's de mooiste race van de afgelopen jaren, en bij de zijspannen een andere winnaar dan gebruikelijk. De tricky, en gladde, baan bracht echter wel wat zorgen, maar werd gedurende de dag steeds beter.

 

In de ochtend was de baan nog erg glad vanwege de gevallen regen, en het gras wat er nog op stond. Hierdoor kwamen de rijders in alle klassen maar moeilijk rond, en werd er een extra trainingssessie ingelast om de rijders nog wat extra track-time te geven. Tijdens de tweede sessie ging het gelijk al een behoorlijk stuk harder, al was het starten nogal problematisch. Grip was op de baan moeilijk te vinden, en gingen de rijders met een behoorlijke wielspin van start.

 

In de finale van de Solo's zagen we een titanenstrijd tussen Theo Pijper, James Shanes en Romano Hummel. Alle drie de WK rijders reden de gehele heat close bij elkaar, en wisselden meerdere keren van positie. Het werd een finale die zeker in de boeken kan, en waarbij Hummel uiteindelijk aan het kortste eind trok. Pijper pakte de tweede plek, en Shanes mocht als derde naar het podium.

 

Andrew Appleton reed een redelijk onzichtbare wedstrijd, en mistte ondanks een erg goede finale start net het podium. Jarno de Vries reed zich het meest van allemaal in de kijker, en had zeker een podium plek verdiend. De Vries is de laatste tijd erg druk bezig op de speedway motor, en de baan van Eenrum leent zich perfect voor deze stijl. Uiteindelijk pakte hij een vijfde plek in de dag uitslag.

 

Bij de zijspannen ging het er net zo hard aan toe als bij de Solo's, en wist het duo Godden / Smith verassend de wedstrijd te winnen. Het werd een mindere dag voor de combinatie van Matthijssen, al werden ze alsnog tweede. De baan in Eenrum behoort niet tot hun favorieten, en veel extra zelfvertrouwen zal het duo ook niet gekregen te hebben. Tijdens derde heat gingen ze spectaculair over de kop nadat het dringen geblazen was in de eerste bocht.

Gelukkig liep de crash goed af en konden ze de wedstrijd vervolgen, al moesten ze zich via de Last Chance Heat voor de finale zien te plaatsen.

In het finale ging het duo zoals vertrouwd weer aan de leiding, maar werd goed opgejaagd door Godden. Het Engelse duo ging er in de laatste ronde met de overwinning vandoor waardoor Matthijssen, net als in Balkbrug, naast de winst greep. De derde plek ging naar het duo Harvey / Hogg. 

 

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina