Campingbaas voor 5 dagen in Eenrum

Geschreven door www.mijnhogeland.nl 

De caravan van Janneke en Albert staat bij de entree van de tijdelijke camping voor liefhebbers van de grasbaansport. Net zoals de afgelopen jaren. Die plek is wel zo handig als je – zoals Janneke – campingbaas voor vijf dagen bent.

 

Zondagmorgen kijkt Albert naar de trainingen op de ´droombaan´ van Motorclub Eenrum, zijn partner gaat ook zo die kant op en zit in de caravan aan de koffie met mensen uit München. Die zijn net gearriveerd nadat ze een dag eerder de internationale grasbaanraces in Bad Hersfeld bijwoonden.

 

´Zo kan ik toch niet op de foto, nog niet opgefrist en in een roze pyjama?´, zegt ze in vloeiend Duits tegen de gasten. ´Gelukkig heb ik een goed taalgevoel, het is toch wel handig als je Engels, Duits en Frans kunt spreken. Op de camping verblijft een internationaal gezelschap.´ 

"De sfeer is altijd geweldig, we zijn één grote familie"

´We hebben 65 caravans en campers, een recordaantal. Dat komt omdat hier dit jaar de EK zijspannen zijn. De sfeer is altijd geweldig, we zijn één grote familie. Allemaal liefhebbers van de motorsport die elkaar meerdere malen per jaar treffen bij wedstrijden.´

Voor de gasten zijn voorzieningen als elektriciteit, water en toiletten beschikbaar. Voor hun verblijf betalen ze slechts een tientje, ongeacht de duur. ´De opbrengst is voor de familie Laan, die het land beschikbaar stelt.

 

Dit is het vierde jaar dat we het op deze wijze doen.´

De campinggasten houden zich prima aan de regels en eigenlijk hoeft Janneke – door haar partner warm gemaakt voor de grasbaansport – nooit op te treden. ´Het gaat er altijd gemoedelijk aan toe. Als ze arriveren, wijs ik hun de plek aan waar ze kunnen staan. En ik vertel dat honden hier niet hun behoefte mogen doen omdat de koeien van de boer er ziek van kunnen worden.´

 

Na de wedstrijden vertrekt zondag het gros van de campinggasten. Janneke en Albert, beiden lid van Motorclub Eenrum, gaan de volgende ochtend terug naar hun woonplaats Groningen. En dan op naar het kermisweekend van 2020 als Janneke haar eerste lustrum viert als tijdelijke campingbaas.

 

Janneke Hovenkamp

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina