Team Nederland wereldkampioen 2023

Tekst: Baansportfansite

 

Nederland heeft gisteren (24 09 23) in Roden de Long Track of Nations gewonnen. Onze mannen wisten de Duiters in de Finale te verslaan met 9 tegen 6 score. Romano Hummel was de hele dag ongeslagen, en won hierdoor ook de Gouden Helm van Roden. Op de derde plek zagen we via de 'Heat for Bronze' de Britten, en de Finnen werden sterk vierde.

 

Het had niet veel gescheeld of we moesten vandaag (maandag) in de herkansing. Door de vele regen die op de zaterdag was gevallen was de baan niet in een beste conditie. De teams mochten 1x trainen, en vervolgens werd het programma uitgesteld. Pas om 16:15 zagen we de eerste heat, al was een meerderheid van de teammangers van mening om niet te starten.

De eerste drie heats werden gereden, en vervolgens werd besloten om de rest van het programma ook af te werken. In een rap tempo werden de heats vervolgens gereden om nog voordat het begon te schemeren de kampioen te kunnen kronen. Nederland ging als punt-beste de Finale in, gevolgt door onze ooster-buren.

 

In de Finale heat gingen de Duiters onder leiding van Martin Smolinski en Erik Riss er als eerste van door, maar in de derde bocht kwam de ontketende Hummel vol binnendoor om de beide mannen in te halen. Dave Meijerink wist vervolgens nog Riss in te halen, en Mika Meijer pakte met de vijfde plek ook nog een belangrijk puntje mee.

 

Door deze score behaalden we genoeg punten om het WK te kunnen winnen. Voor de Nederlanders de derde keer dat we de titel pakten, en voor het eerst in ons eigen land!

 

De volledige uitslag vindt je hier.

 

Deel ons via:


Ga naar onze Facebook pagina